Memnune Şen Anlatıyor;
Vaktiyle Ahmet Çavuş`un Memnune Şen`e Olan Tutkunluğu
Kendisinin de bizzat içinde bulunduğu yaşanmış bir aşk hikayesini ve bu aşk hikayesinin Ahmet Uçar'a söyletmiş olduğu aşağıdaki deyiş ve tekerlemeleri bizlere aktaran Memnune Şen'e de; Memnune Şen'e ait diğer deyiş ve tekerlemelere ulaşmamıza vesile olmuş olan öğretmen Cumhur Uçar'a da sonsuz teşekkür ederiz!
kosektas.net
Vaktiyle Ahmet Uçar, Memnune’ye aşık olur. Sevdasından ötürü yanmaktadır. O günlerde eşek üstünde bağa bahçeye gidip gelmekte olan Memnune'yi sürekli takip eder, onunla bire bir konuşabilmek için fırsat kollar. Bir gün olur, aradığı fırsatı yakalar. Ancak, gelin görün ki, ikisi arasında geçen çok kısa konuşmada Memnune, Ahmet Uçar’a “emmi” diye hitep eder. Hiç ummadığı bir anda böylesi bir hitap şekliyle karşılaşan Ahmet Uçar, şaşkına döner ve hemen orada şu dizeleri söyler:
Bağa gelmişsin eşeğin yüklü,
Ne desen güzel sözlerin haklı,
On beş yaşında kırk beş belikli
Bir kız bana emmi dedi neyleyim.
Bilgi: Ahmet Çavuş, aslında, Karacaoğlan'a ait olan bir dörtlüğün ilk dizesini kısmen, ikinci dizesini tümden değiştirmiş, son iki dizesine ise hiç dokunmamış!
Daha sonraları Ahmet Uçar, düğürçüler aracılığıyla Memnuney'i babasından ister. Aldığı yanıt olumsuzdur. Memnune’in babası Ekiz Göçer: “Fakirdir. Zamanla acından ölür.” gerekçesiyle düğürçüleri eli boş gönderir. Bu olumsuz haber üzerine Ahmet Uçar tümden şaşkına döner ve bu defa şu dizeleri söyler:
Elmas yarim al eline kalemi,
Ben söyleyim yaz başıma geleni,
Acından ölür o diyordu bana,
Hadi göstersin acından öleni.
Elmas: Ahmet Uçar’ın ilk eşi.